تبریز
شهر تاریخی تبریز، به دلیل موقعیت برجسته جغرافیایی و تاریخیاش، به عنوان یکی از قطبهای گردشگری شمال غرب کشور شناخته میشود. در طول قرنهای گذشته، این شهر به عنوان یکی از مهمترین مراکز تجارت و بازرگانی آسیای غربی در مسیر جاده ابریشم شناخته شده است. طبیعت زیبایش، کوهستانهای فراوان و خود شهر و مناطق اطرافش، جزو مقاصد گردشگری برجسته آذربایجان محسوب میشوند. میراث فرهنگی گنجینهای از مساجد، کلیساها و قلعههای تاریخی را در تبریز میتوان مشاهده کرد. اما این همه فقط شروع است؛ در سفر به این ناحیه میتوانید از جاذبههای فراوان تبریز، که تعدادشان بیشمار است، لذت ببرید.
تبریز، یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است و به همین دلیل گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب میکند. جاذبههای دیدنی در تبریز به اندازه کافی وجود دارند، اما این موضوع ممکن است برای گردشگران منجر به سردرگمی شود؛ زیرا زمان آنها معمولاً محدود است و نمیتوانند تمامی جاهای دیدنی تبریز را در یک سفر ببینند.
تبریز
برج خلعتپوشان با قدمتی که به دوران صفویه برمیگردد، از جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود.
تبریز
بازار سرپوشیده تبریز با مساحتی بالغ بر یک کیلومتر مربع، وسیعترین مجموعه بههمپیوسته آجری در دنیا است که از ۵,۵۰۰ حجره، ۲۰ راسته، ۲۵ تیمچه و ۳۵ سرا، مدرسه، حمام، مسجد و کاروانسرا تشکیل شده است.
تبریز
در منابع کهن تاریخی نوشته اند که مرکز محله سرخاب « سرخاب بازار چاسی » و « سید بازار چاسی» بود که امروزه « بازارچه سید » تبدیل شده است به خیابان عارف ولی بازارچه سرخاب کماکان محفوظ ولی در حال ویرانی است.
تبریز
ایستگاه راهآهن تبریز نیز در سال ۱۲۹۵ خورشیدی با بهرهبرداری از محور تبریز – جلفا به طول ۱۴۹ کیلومتر افتتاح شد.
تبریز
گمرک تبریز از گمرکات قدیمی کشور بوده و بنای ساختمانی فعلی آن بیش از ۸۰ سال است.
تبریز
آرامگاه سلطان پیر مربوط به سدههای متاخر دورانهای تاریخی پس از اسلام و در اواخر دوره قاجار است.
تبریز
آرامگاه پیر بابا یا بابا خسرو تبریز
پیر بابا یا بابا خسرو دارای درجات بالا از جهت کسب مراحل دانش عرفان اسلامی و شیعی بوده است.
تبریز
موزه آذربایجان | گنجینهای از تاریخ و فرهنگ در قلب تبریز
موزه آذربایجان، یکی از قدیمیترین و مهمترین موزههای ایران، در قلب شهر تبریز واقع شده و هر ساله میزبان جمعیت زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است.
تبریز
مقبرة الشعراء تبریز | مقبره ۴۰۰ شاعر، عارف و رجال نامی ایران
در دهه ۵۰ به یاد نام و خاطره بزرگان مدفون در مقبره الشعرا یادبود فعلی ساخته شد.