مسجد صاحبالامر یکی از مساجد قدیمی و کهن شهر تبریز است که در مرکز این شهر و در میدان صاحب آباد قدیم شهر تبریز واقع شده بود. پیشینه ساخت آن به دوره شاه طهماسب صفوی برمیگردد.مسجد صاحب الامر در کنار مهران رود تبریز واقع شده است.
معماری مسجد صاحبالامر
گچکاریها، تزئینات و معماری بینظیر این مسجد خود به طور مستقل بسیار دیدنی و جالب است که ترکیب آن با آثار به نمایش درآمده در موزه قرآن و کتابت، ارزش بازدید از این مجموعه را دوچندان میکند.شکل گنبد و منارههای مسجد با سایر مساجد آن دوره متفاوت است.
از آن زمان تا کنون تنها دو طاق مرمرین در این مسجد باقی مانده که جنبه تاریخی دارد.در کنار یکی از طاقها سنگ نوشتهای مرمرین و در بالای طاق دیگر سوره الجن نوشته شده است. مسجد صاحب الامر بعدها با حمله سپاهیان عثمانی به ایران به طور کامل ویران شد. اما بعد از عقبنشینی عثمانیان مسجد توسط میرزا محمد ابراهیم (وزیر آذربایجان در زمان شاه سلطان حسین) بازسازی شد.
موزه قرآن و کتابت
این موزه هنری دارای آثار ارزشمندی در زمینه های نسخ خطی (نسخه هایی از قرآن کریم به خط استادان بزرگ خوشنویس ایران) – انواع قلمدان مقوایی- ظروف چینی- سفالی- برنزی مزین به آیات قرآنی و… می باشد. از آثار دیگر موجود در موزهٔ قرآن و کتابت، میتوان بهآثار خوشنویسی هنرمندان تبریزی -همچون درویش عبدالمجید، علیرضا عباسی، علاءالدین بیگ تبریزی، محمدحسین تبریزی، ملاعبدالباقی تبریزی، میرزا طاهر خوشنویس، میرزا محمد شفیع تبریزی و میرعماد حسنی- اشاره کرد.