پل قاری
تبریز به واسطه داشتن رودخانه ای که از مرکز شهر می گذرد به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم می شود و شاید یکی از مهمترین و اولین اتصال دهنده شمال و جنوب شهر تبریز همین پل قاری یا قاری کورپوسو باشد.

پل قاری یا به زبان ترکی «قاری کورپوسی» یکی از پل های تاریخی شهر تبریز است که در خیابان ثقة الاسلام و روی رودخانهی «مهرانه رود» (که اهالی تبریز به آن قوری چای نیز می گویند) ساخته شده است. این پل بازار بزرگ تبریز و شمس العماره (استانداری فعلی) را به بخش شمالی این شهر یعنی محله های ششگلان و شتربان (دوه چی) متصل می کند و از پرترددترین پل های شهر است.
پل قاری شامل ۸ دهنه و قوس های مدور است و سرستون های کله قوچی و چراغ های قدیمی آن در اواخر دوره قاجار ساخته شده است. طول این پل ۱۰۰ متر و عرض آن ۵ متر است. گفته می شود بانی احداث این پل پیرزنی بود که پول حج خود را صرف ساخت پل کرد و به همین دلیل نام آن را پل قاری (که در زبان ترکی به معنی پیر یا پیر زن است) گذاشتند. این پل در ۲۰ آذر سال ۱۳۷۹ با شمارهی ۲۹۲۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
پل عابر پیاده قاری
پل عابر پیاده قاری یکی از پلهای شهر تبریز میباشد که بر روی رودخانهٔ «میدان چایی» ساخته شدهاست. این پل در غرب پل قدیمی تر قاری برای عابران پیاده در دوره پهلوی ساخته شدهاست.