پل لیقوان تبریز

پل لیقوان که به نام پل حاجی سالار لیقوان نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی لیقوان به شمار می‌آید.

میهنگرد

پل لیقوان
پل لیقوان – عکس از ” لست سکند”

تاریخچه پل لیقوان

پل لیقوان که به نام پل حاجی سالار لیقوان نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی لیقوان به شمار می‌آید و در زمره بزرگترین و معروف ترین پل های تاریخی آذربایجان شرقی قرار دارد. هزینه ساخت این پل توسط شخص خیری به نام حاج سالار پرداخت شد.درسال 1209 هجری شمسی احداث گردیده است.

پل لیقوان
پل لیقوان – عکس از ” لست سکند”

جنس این پل از سنگ است و قدمت آن به دوره قاجار می‌رسد. این پل که برروی رودخانه لیقوان نصب شده، در قدیم تنها راه ارتباطی تولسر و لیقوان محسوب می‌شده است. پل حاج سالار با یک دهانه بزرگ و چهار دهانه کوچک، در اواخر سال ۱۳۸۱، در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.پل لیقوان، در بخش مرکزی روستای لیقوان، در دهستان میدان‌چای بخش مرکزی شهرستان تبریز، در استان آذربایجان شرقی قرار دارد.

پل لیقوان
پل لیقوان – عکس از لست سکند

معماری پل لیقوان

در ساخت پایه های پل لیقوان از سنگ های منطقه استفاده شده است که این امر یکی از مهم ترین عواملی است که موجب شده تا این پل تا به امروز بتواند همچنان پابرجا بماند. پل لیقوان که در زمره بزرگترین و معروف ترین پل های تاریخی آذربایجان شرقی قرار دارد از یک دهنه بزرگ و چهار دهنه کوچک برای عبور آب رودخانه تشکیل شده است، هزینه ساخت این پل توسط شخص خیری به نام حاج سالار پرداخت شد از این رو اغلب بومیان منطقه لیقوان آن را با نام پل حاج سالار می شناسند. پیشنهاد میکنیم از دیگر پل های تاریخی و دیدنی این منطقه همانند پل بیلانکوه دیدن فرمایید.

رودخانه لیقوان
رودخانه لیقوان – عکس از “پایگاه خبری تولید و اقتصاد”

رودخانه لیقوان

رودخانه لیقوان (لیقوان چای) از دامنه های شمالی رشته کوه سهند سرچشمه می گیرد.چشمه سارهای متعددی از دره‌های شرقی و غربی لیقوان به آن می‌پیوندد و رودخانه پرآبی را تشکیل می‌دهند. جریان رودخانه از جنوب به شمال است و اراضی پایین دست لیقوان را آبیاری می کند. این رودخانه در دره نسبتاً عمیقی نسبت به سطح روستای لیقوان جریان دارد.

روستای لیقوان
روستای لیقوان – عکس از ” الی گشت “

روستای لیقوان

روستای لیقوان در زمستان‌ها دارای آب و هوای بسیار سرد و در تابستان‌ها، آب و هوای معتدل و بی نظیری دارد. این منطقه پوشش گیاهی بی نظیر و گیاهان دارویی با خواص زیاد، از جمله پونه، بابونه، قارچ و… دارد که این امر باعث شده علاوه بر استفاده مردم محلی از این گیاهان، از شیر گوسفندان این منطقه، به دلیل استفاده از همین پوشش گیاهی، پنیر سفید، تمیز و خوشمزه ای تولید شود که می توان گفت در ایران بی نظیر است و شهرت جهانی دارد و شهرت پنیر لیقوان به دلیل همین خاصیت بی نظیر آن می باشد. دامداری در لیقوان دارای رونق خوبی است و محصولات لبنی باکیفیتی در این منطقه تولید می‌شوند که پنیر لیقوان سرآمد همه آنهاست.

روستای لیقوان
روستای لیقوان – عکس از ” پنیر کریم شاهد لیقوان”

جاذبه های اطراف پل لیقوان

از دیگر جاذبه هایی که در منطقه لیقوان و در نزدیکی این پل تاریخی واقع شده است می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

خانه اربابی احتشام

یک عمارت قدیمی و تاریخی که متعلق به شخصی به نام احتشام بوده است و قدمت آن به اواخر دوران قاجار و اوایل حکومت پهلوی بر می گردد.

قبرستان تاریخی لیقوان

یکی دیگر از آثار تاریخی که در لیقوان واقع شده است قبرستانی متعلق به قرن هفتم هجری قمری است، سنگ قبرهایی که در اشکال مختلف حکاکی شده اند و مجسمه شیر سنگی که در آن واقع شده است توجه گردشگران را به سمت خود جلب می کند.

دره سرسبز لیقوان

دره ای که پل تاریخی لیقوان در ان واقع شده است یکی از چشم اندازهای طبیعی و تفرجگاه های معروف تبریز است که هر ساله مسافران زیادی در فصل بهار از این منطقه دیدن کرده و از زیبایی های آن لذت می برند.

در اطراف این منطقه جاذبه های دیدنی بسیاری وجود دارد که بازدید از آن شما را به وجد خواهد آورد، از زیبا ترین این اماکن می توان به ارتفاعات عینالی اشاره کرد که بازدید از آن خالی از لطف نیست.

دیدگاه خود را بنویسید